12 Ocak 2008 Cumartesi

Çayın kıymeti

Çayın yararları Washington da ABD Tarım Bakanlığı, Amerikan Kanser Vakfı ve Çay Konseyi nin ortaklaşa düzenlediği bir toplantıda ele alındıSonuçta çay içenlerde kötü kolesterolün üç haftada yüzde 10 oranında düştüğü belirlendi. . Tarım Bakanlığı ndan yetkililerin sunduğu araştırmaya göre çay kolesterolü düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltıyor.Çay çok yakında insana en yararlı gıdalardan biri olarak kabul edilecek gibi görünüyor. ABD li bilim adamlarına göre, çayın kanser, kalp hastalıkları ve Parkinson a karşı koruyucu özellikleri bulunuyorMaryland teki Beltville İnsan Beslenmesi Araştırma Merkezi nde yapılan bir araştırmada bir gruba çay, diğerine ise renkli su verildi. Uzmanlar, çayda bulunan antioksidanların güneş ışığı, kimyasallar, stres ve birçok gıdanın hücrelerde yol açtığı hasarı tamir ettiğini belirttiler.

Hiç yorum yok: